5 motive pentru care nunțile sunt inutile și stupide în România

După cum ai observat pe Facebook, weekendul trecut, din zecile de statusuri cu „casă de piatră” și poze cu oameni dichisiți care zâmbesc forțat lângă o mireasă, e iarăși sezonul nunților. Există două tipuri de oameni: ăia care spun că urăsc nunțile și ăia care sunt foarte ipocriți. Nu ai cum să nu le urăști. Sunt obiectiv o pierdere de bani și de timp pentru absolut toată lumea implicată, în afară de afacerile de profil. Un obicei perpetuat din inerție de la o generație la alta, la fel ca violența domestică. În primul rând pentru că:

Nimeni nu se distrează la o nuntă
E un loc cu prea mulți oameni diferiți între ei ca să te poți distra. Ca să te distrezi cu un grup de oameni, trebuie să găsești un numitor comun. Dacă grupul e destul de divers, numitorul comun e atât de jos, încât coboară din plăcut spre tolerabil. Muzica e să o tolereze toată lumea. Mâncarea la fel. Atmosfera. Pentru că acolo e și bunica, și văru ‘ și fostul coleg de bancă din liceu. Trebuie să suporte toți, deci nimic nu e destul în vreo direcție încât să bucure pe cineva. În afară de unchiul ăla care se îmbată și se uită libidinos spre domnișoarele de onoare, nimeni nu se distrează. Și ăla nu se pune.

Iar obiceiurile coboară dinspre tolerabil spre abia suportabil pentru orice om normal. Nimeni nu vrea să vadă partea aia cu popa care cântă pe nas și pune coroane pe cetățeni. Nici partea cu semnatul în fața omului cu o curea tricoloră pe umăr. Super tare, frate, acuma ți-au dat voie un bărbos și un funcționar public să faci sex cu gagică-ta! Ce bine că eram și eu de față, să nu ratez asemenea prilej!

Masa continuă seria de experiențe oribile. Stai și faci conversație de complezență cu niște cunoștințe și te prefaci că e absolut normal pentru tine să mănânci aperitive cu scobitori în ele și feliuțe mici de pâine cu cravată la gât. De parcă faci asta în mod obișnuit.

Apoi e scena pe care, în cel mai bun caz, e o formație de cover-uri oldies but goldies de-aia de cluburi de corporatiști, unde se duc secretarele să se dea femei de afaceri. În cel mai rău caz e dansul pinguinului. Acolo o să vezi clasicul cuplu care a băut prea mult și încearcă să facă figuri pe ring, dar nu le iese, și clasicul cuplu care s-a dus la cursuri de dans și o fac pe modeștii. Și toată lumea, oricât de ridicol ar fi dansul, belește fasolea din ureche în ureche. Pentru că toți se prefac că se distrează, de dragul mirilor. Să aibă o zi frumoasă tinerii.

Doar că nici mirele nu se distrează. Mirele e cel mai mare ipocrit de la toată adunarea. În sinele lui nu dă un rahat zburător pe tot evenimentul, dar știe că e important pentru femeie, pentru mă-sa, tac-su, mă-sa ei și tac-su ei. Așa că își trage un rânjet și le face pe plac tuturor. Învață și dansul mirilor, dacă trebuie. Știe că, dacă se comportă exemplar la nuntă, o să primească foarte, foarte multe felații. Cel puțin în următorul an, până le moare relația din punct de vedere sexual.

Și nici mireasa nu se distrează. Chit că a visat ea clipa asta de când avea șase ani și păpușile Barbie i-au spus că trebuie să viseze asta, atâta presiune și atenție asupra ei face din ziua magică mai mult un examen decât o relaxare. Na, diferența dintre reclamă și produsul rezultat. O diferență normală, ținând cont că:

E o pierdere de timp alimentată doar de narcisism

5-motive-pentru-care-nuntile-sunt-inutile-si-stupide-789-body-image-1433838379
Oricărei fetițe îi este băgat pe gât mitul miresei fericite de către Disney și restul cu mult înainte de a înțelege ce are între craci. O îndoctrinare de-asta constantă, care duce la un cerc vicios. Ți se spune încă din copilărie că ai o zi în care ești Prințesa Universului, cea mai specială femeie și cea mai fericită, așa că muncești și plătești să îți construiești ziua aia după tiparele pe care ți le-a dictat societatea și na, normal că la sfârșit te bucuri de ea. Pentru că placebo. Și că e unul dintre puținele locuri în care e social acceptat să cerșești atenție.
Ba chiar e încurajat de toată industria auxiliară nunților: producătorii de diamante care încearcă să te convingă că dragostea e proporțională cu un pietroi umflat artificial la preț popii care îți cer bani să îți confirme că e OK cu cel de sus să i-o bagi lu’ gagică-ta, industria organizatorilor de nunți și luni de miere. E un întreg segment de populație care trăiește doar din propagatul ideii că evenimentul ăsta e super-important și că trebuie să le decartezi lor bani, ca să iasă fresh spectacolul în care mireasa e personaj principal.
Până la urmă la asta se rezumă toată nunta: o oportunitate pentru o fată să fie personaj principal într-un spectacol. O chestie de care nicio fată sigură pe ea și cu un ego matur n-ar avea nevoie, cel puțin la prețul ăsta. E la fel de jenant ca și cum ai vrea să-ți ridici statuie.

Sursa: vice.ro


Was This Post Helpful:

3 votes, 4.33 avg. rating

Share:

admin

Leave a Comment