Daca ai sti ce se afla in cartofii prajiti de la McDonald’s, ai fi dezgustat si niciodata nu-i vei mai manca!

Nutritionistii si medicii din domeniul alimentar sunt complet de acord cu mancarea fast food si alimentele procesate daca sunt consumate cu masura.

Se crede ca ingredientele din cartofii de la McDonald’s produc tulburari ale creierului si contin compusi care sunt daunatori organismului.

S-a descoperit recent de catre Grand Imahara de la Mythbusters, care a vizitat fabrica de cartofi prajiti de la McDonald’s, ca sunt compusi din 15 ingrediente si anume:

  1. cartofi (ar fi fost prea de tot sa nu contina cartofi ….)
  2. ulei de canola
  3. ulei de soia
  4. ulei de soia hidrogenat
  5. aroma naturala de carne de vita
  6. grau hidrolizat
  7. acid citric
  8. dextroza
  9. acid de sodiu
  10. pirofosfat
  11. sare
  12. ulei hidrogenat
  13. TBHQ
  14. dimetilpolisiloxan
  15. lapte hidrolizat



Compusul TBHQ se poate folosi si la parfumuri, si este folosit la cartofii prajiti pentru a reduce deteriorarea acestora.

Acum este cunoscut faptul ca persoanele care consuma ulei de soia hidrogenat sufera de tulburari cardiovasculare si probleme difestive.

Este mai bine sa consumam uleiuri polinesaturate sau monosaturate. Se estimeaza ca cel putin 100.000 de atacuri de inima se petrec anual in SUA, care sunt direct legate de consumul de ulei de soia hidrogenat, acestu studiu fiind efectuat de Scoala de Sanatate Publica Harvard si Spitalul Brigham.

Dimetilpolisiloxanul din cartofii prajiti de la mec este un compus ce se gaseste in chituri si balsamuri de par.

Pirofosfatul este de asemenea un produs chimic cancerigen care este cunoscut pentru a provoca tulburari, alergii si leziuni ale creierului.

Va trebui sa luati in considerare daca mancati o portie de cartofi prajiti de la McDonald’s pentru ca poate face mai mult rau decat bine organismului.





Was This Post Helpful:

0 votes, 0 avg. rating

Share:

admin

Leave a Comment