Michael Douglas, despre imigranţi, într-un interviu pentru CNN: „Pe şantierele din Londra am auzit vorbindu-se doar în limba română“
Michael Douglas (72 de ani) a acordat un interviu pentru CNN în care a abordat şi tema imigraţiei, precizând că, trecând pe lângă mai multe şantiere în construcţie din Londra, a auzit vorbindu-se doar în limba română. Actorul american a continuat prin a spune că imigranţii acceptă meserii pe care mulţi dintre cetăţenii ţării respective nu mai doresc să le facă.

Într-un interviu video acordat jurnalistei CNN Christiane Amanpour, Michael Douglas a făcut câteva comentarii pe tema imigraţiei, pornind de la originile familiei sale. Declaraţiile vin la scurt timp după ce tatăl actorului, celebrul Kirk Douglas, care va împlini luna viitoare vârsta de 100 de ani, a mărturisit că nu mai recunoaşte America din tinereţea lui, în care imigranţii erau bineveniţi, iar acum au fost demonizaţi, mai ales în campania electorală.

„Bunicii mei erau evrei ruşi din Bielorusia, au ajuns în Statele Unite în 1914. Tatăl meu s-a născut în 1916. Bunicii mei nu erau comunişti, nu vorbeau limba engleză. Însă tata a muncit din greu, a avut un profesor minunat în şcoala generală, care l-a sprijinit şi l-a ajutat să obţină o bursă de liceu, a făcut «naveta» spre liceu cu un camion de salubrizare. A muncit, a devenit campion de wrestling, apoi a devenit actor şi a avut o carieră extraordinară, despre care toată lumea a auzit. Ceea ce probabil mulţi nu ştiu este activitatea sa umanitară, a încercat să repare lumea şi să o facă un loc puţin mai bun“, a declarat Michael Douglas pentru CNN.

Actorul a dezvăluit că tatăl său a strâns o avere considerabilă şi are de gând să o doneze aproape în întregime.

„A supravieţuit mai multor accidente vasculare cerebrale şi unui accident de elicopter, iar toate acestea l-au făcut să aibă o atitutine ostilă faţă de ideea construirii unui zid în ţara noastră. În mod sigur, problema imigraţiei din Europa ne aduce aminte că, pe vremea lui, nici catolicii nu erau bine primiţi în Statele Unite. Cu atât mai puţin evreii. A existat o animozitate puternică, dar am reuşit să o învingem, pentru că suntem un creuzet. Ne diferenţiem de Europa pentru că suntem o ţară de imigranţi. Nu ar fi deloc onest să dăm vina pe imigranţi pentru problemele noastre economice“, a adăugat starul hollywoodian.

„Mă plimbam prin Londra ieri dimineaţă, erau şantiere de construcţii ici şi colo, am auzit vorbindu-se doar în limba română. Există mulţi imigranţi care fac munci pe care mulţi dintre cetăţenii unei ţări aleg să nu le facă. Aceasta este o chestiune la care tatăl meu ţine foarte mult, pentru că îi aduce aminte de propriile lui rădăcini. Avem tendinţa de a uita că noi, cei de aici, din Statele Unite, suntem cu toţii imigranţi“, a mai spus Douglas.

În ultima vreme, actorul a acordat mai multe interviuri în care a vorbit despre viaţa şi cariera tatălui său, cel mai recent fiind publicat de „The Guardian“, în care a dezvăluit că Kirk Douglas a fost mai întâi star de cinema şi apoi tată şi a oferit detalii despre divorţul părinţilor.
Sursa: adevarul.ro


Was This Post Helpful:

0 votes, 0 avg. rating

Share:

admin