VIDEO – Cele mai scumpe anvelope din lume sunt ornate cu aur și diamante și costă peste jumătate de milion de euro
Compania Z-Tyre a intrat în Cartea Recordurilor după ce a construit cele mai scumpe anvelope din lume, ornate cu diamante și aur de 24 de karate.

 Atunci când Bugatti a anunțat că un set de pneuri pentru vechiul Veyron costă undeva la 30.000 de euro, publicul s-a scandalizat.

Era cel mai mare preț plătit pentru un set de anvelope, însă Michelin și-a justificat bine costurile. Anvelopele erau construite special pentru supercar și pentru vitezele amețitoare pe care le putea atinge. Erau, de altfel, singurele anvelope care puteau rezista 15 minute la viteza sa maximă de peste 400 de km/h.

Când credeam că le-am văzut pe toate în materie de anvelope scumpe, compania Z-Tyre, cu sprijinul unui designer din Dubai, lansează un set de pneuri care vă vor lăsa cu gura căscată. Nu pentru că sunt cele mai performante din lume, ci pentru că sunt cele mai scumpe din lume.

 Z-Tyre a ornat patru anvelope cu aur de 24 de karate și cu inserții de diamante. Prețul final este de 600.000 de dolari, echivalentul a 530.000 de euro. A fost suficient pentru a primi premiul Guinness World Record, întrucât nimeni nu și-a mai permis crearea unui asemenea set de anvelope.

Din fericire, banii rezultați din vânzarea lor vor merge către asociația Zenises Foundation, dedicată ajutării copiilor care au nevoi de educație.

Vezi intregul proces de productie mai jos:

Was This Post Helpful:

0 votes, 0 avg. rating

Share:

admin

Leave a Comment